منتــــــــــــــــــــــــــدى صفـــــــــــوه كــــــــــــــوم النــــــــــــــــــور المنتدى الرسمى لكوم النور

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اهلا وسهلا بيكم اخوانى واخواتى اعضاء منتدى كوم النور فى القلب بعتزر ليكم جميعا بغلق المنتدى الاصلى لنا kom-nour.comوذلك لوجود قراصنه عليه ولكن اوعدكم باذن الله قريبا يرجع تانى بفضل الله

    آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    شاطر

    ????
    زائر

    آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/25/2009, 3:09 pm



    آيـس كـريـم الـفـانيليا




    المقادير‎: ‎

    ‏ 4أكواب وبينج كريم‏‎
    ‏½ 1 كوب سكر‎
    ‏1‏‎ ‎ملعقة طعام خلاصة فانيلا‎ ‎سائلة‎
    ‏2 كوب حليب كامل الدسم ‏
    رشة ملح‎ ‎

    الطريقة‎:‎

    في أناء كبير‏‎ ‎اخفقي مع بعض جميع المقادير جيدا
    ثم ضعيها في الالة الخاصة للابس كريم أو ‏ضعيها
    في‎ ‎علبة محكمة الإغلاق وادخليها الفريزر حتى تتجمد‏‎ ..

    آيـس كـريـم الـفـراولــة




    المقادير‎:‎

    ‏2‏‎ ‎كوب فراولة ‏
    ‏½ كوب سكر‏‎
    ‏ 3 صفار بيض مخفوقات‎
    ‏½ كوب‎ ‎سكر‎
    ‏1‏‎ ‎كوب حليب‎
    ‏¼ ملعقة صغيرة ملح‏‎
    ‏2 كوب كريمة ثقيلة‎.
    ‏1 ملعقة طعام‎ ‎خلاصة فانيليا سائلة‏‎ ‎

    الطريقة‎: ‎

    ‏1- اهرسي الفراولة مع ½ كوب سكر‎ . ‎

    ‏ 2- اخلطي الصفار والسكر والحليب والملح في أناء على نار متوسطة الحرارة
    وحركية حتى‏‎ ‎يقارب للغليان " لا تدعية يغلي ".‏

    ‏3- ضعي المزيج في الثلاجة حتى يبرد لمدة 2-3 ساعات‏‎ ‎مع تحريكه بين الحين والحين‏‎.‎

    ‏4- صبي الكريمة والفانيليا على خليط الحليب ثم ضعي خليط‏‎ ‎الفراولة ثم ضعيها
    في الالة ‏الخاصة حتى تجمد‎ أو ضعيها في علبة من البلاستيك‏‎ ‎وادخليها في الفريزر حتى تتجمد‎ 00


    ايس كريم القهوة




    المقادير‎: ‎

    ‏1 علبة حليب محلى مركز‎
    ‏1‏‎ ‎كوب قهوة محضرة وغامقة باردة‎
    رشة ملح‎
    ‏1‏‎ ‎ملعقة صغيرة فانيليا‎
    ‏2‏‎ ‎كوب كريمة ثقيلة مخفوقة‎
    ‎ ‎
    الطريقة‎: ‎

    ‏1- يخلط الجميع في الخلاط الكهربائي حتى تصبح كثيفة‎ . ‎

    ‏2- توضع في علبة بلاستيك وتدخل الفريزر حتى تتجمد..


    آيـس كـريـم الــشـوكـولاتـة



    المقادير‎: ‎

    ‏2 كوب كريمة ثقيلة‎
    ‏½ كوب سكر‎.
    ‏1 كوب وبينج كريم‎
    ‏3‏‎ ‎ملاعق طعام كاكاو بودرة‎

    الطريقة‎:‎

    ‏1- اخلطي جميع المقادير في الخلاط‎ ‎الكهربائي حتى يمتزجا جيدا‎ ‎‏.‏

    ‏2- ضعيها في علبة بلاستيك وادخليها الفريزر حتى تتجمد‎ ...

    استنو لسه ما خلصتش

    ????
    زائر

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/25/2009, 3:25 pm

    فـروزن يـوقـرت بـالـكـاكـاو والـمـوز



    المقادير‎:

    ‏¼ كوب كاكاو غير محلى بودرة‎
    ‏¼ كوب سكر‏‎
    ‏½ 1 كوب حليب مكثف أبو‎ ‎قوس‎
    ‏¼ ‏‎ ‎كوب شراب الذرة الخفيف (كورن سيروب)‏‎
    ‏2علبة زبادي صغيرة الحجم‎
    ‏1موز‎ ‎مهروسة‎ ‎

    الطريقة‎: ‎

    ‏1- ضعي الكاكاو والسكر في قدر على نار متوسطة‎ ‎الحرارة ثم أضيفي
    إليها الحليب وحركي ‏باستمرار حتى تذوب المقادير.‏
    ‏2-‏ارفعيها من على‎ ‎النار ثم أضيفي شراب الذرة اتركيها تبرد تماما.‏

    ‏3- أضيفي لها الزبادي والموز‎ ‎وحركي بالخفاقة حتى يختلط المزيج.‏

    ‏4 - ضعيها في علبة محكمة الإغلاق وادخليها الفريزر‏‎ ‎حتى تتجمد جيدا..


    آيـس كــريم الـحـلـيـب بـالـفـسـتـق




    المقادير :‏

    ‏10 حبات فستق‏‎
    ‏20حبة لوز‎
    ‏2 كوب ماء‎
    ‏1 علبة حليب نستله‎ ‎المركز المحلي‎
    ‏3 ملاعق صغيرة دقيق الذرة‎
    ماء لتذويب دقيق الذرة‎
    ‏6 حبات هيل صغيرة (مطحون)‏‎
    خلاصة الفانيلا‎
    ‏4 ملاعق كبيرة كوكتيل فواكه‎ ‎مشكلة‎
    ‏2 مغرفة آيس كريم بالفانيلا‎
    هلام الفراولة‎

    طريقة التحضير‎ : ‎

    ‏1- تنزع قشور الفستق واللوز وتغسل الحبات وتقطع رفيعا.‏‎
    ‏2- يغلي الماء بعد‎ ‎إضافة حليب نستله المركز المحلى إليه.‏‎
    ‏3- نخلط الدقيق مع الماء حتى يتكاثف ويضاف‎ ‎الى الحليب المغلى‎ ‎‏.‏‎
    ‏4- نضيف الهيل المطحون.‏‎
    ‏5- يضاف السكر حسب الرغبة ويوضع‎ ‎الخليط في البراد حتى يبرد.‏‎
    ‏6- يضاف الفستق واللوز وتخلط.‏‎
    ‏7- تضاف نقطة أو‎ ‎نقطتان من خلاصة الفانيلا الى خليط الحليب وتبرد حتى التثلج.‏‎
    ‏8-التقديم...‏‎
    في كوب‎ ‎توضع ملعقتان كبيرتان من كوكتيل الفواكه المشكلة والحليب المحضر ,
    صف مغرفة ‏من الآيس‎ ‎كريم بالفانيلا وأخيرا ملعقتان صغيرتان من هلام الفراولة ...


    آيس كريم المشمش





    المقادير :

    كيلو مشمش .

    كوب كريم شانتى بودرة .

    سكر للتحلية حسب الرغبة .

    ماء .

    الطريقة :

    يغسل المشمش وينزع النوى .

    يسلق فى ماء كاف للتغطية وأزيد قليلا + السكر بشرط أن يكون مسكر زيادة .

    بعد النضج نتركه يبرد ثم نضعه فى الخلاط + الكريم شانتى + ماء السلق ويضرب جيداً حتى ينعم ويهش .

    يوضع فى علبة ويوضع فى الفريزر .

    بعد مرور ساعتين يخرج من الفريزر ويعاد تقليبه بالملعقة ثم يعاد فى الفريزر حتى يتجمد ويقدم


    سندويشات الآيس كريم مع الكوكيز ...




    فكـــره العــمل ....

    طريقة سهلة لتقديم الآيسكريم وخصوصآ للأطفال..
    غطي أول حبة كوكيز بمقدار جيد من الآيس كريم ثم ضعي الحبة الثانية من الكوكيز وغطي الجوانب بالشوكولا المبشورة أو السكر الملون أو المكسرات المفرومة.
    ضعي سندويشات بالثلاجة لمدة 30 دقيقة قبل التقديم..
    وممكن إستعمال أي نوع من الكوكيز حسب رغبتك."


    طبعا الدنيا حررررررررررررررررررررررررر
    وكلنا نفسنا فى الأيس كريم

    بالهنا والشفا

    ????
    زائر

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/25/2009, 3:40 pm

    آيس كريم المانجو



    المقادير:

    • 4 ثمرات مانجو.
    • 10 ملاعق سكر ناعم.
    • عصير ليمونة.
    • نصف كيلو لبن حليب بارد.
    • ملعقتين جوز هند.
    • علبة كريم شانيته.
    • كوب كبير لبن حليب بارد "للاستخدام في عمل الكريم شانتيه".
    • كوب صغير مياه باردة.

    للتزيين:

    • 2 حبة مانجو مقطعة قطع صغيرة جدّا.
    • كريز.

    الطريقة:

    أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، بعد كده حطيه في التلاجة.

    قشري المانجو ثم قطعيها إلى أجزاء متوسطة، وبعد كده اضربيها في الخلاط مع باقي المقادير، وبعد كده خرّجي الكريم شانتيه من التلاجة وحطيه في كاسات الآيس كريم وصبي فوقه المانجو، ودخليه في الفريزر لمدة ست ساعات.. بعد مرور الست ساعات خرجيه من الفريرز، وللتزيين قطّعي عليه قطع صغيرة من المانجو وحطي كريز، وبالهنا والشفا..


    آيس كريم الموز





    المقادير:

    • نص كيلو لبن حليب بارد.
    • علبة كريم شانيته.
    • 3 أكواب صغيرة سكر.
    • 3 ثمرات موز مهروس.
    • عصير ليمونة.

    الطريقة:

    اضربي المقادير دي كلها مع بعضها بالمضرب الكهربائي وبعد كده حطيها في كاسات الآيس كريم ودخليها الفريرز وبعد كده طلعيها.. وبالهنا والشفا...

    آيس كريم الخوخ



    المقادير:

    • نص كيلو خوخ.
    • 10 ملاعق سكر ناعم.
    • عصير ليمونة.
    • علبة كريم شانتيه.
    • 1/2 كوب ماء بارد.
    • كوب كبير لبن بارد.
    • ملعقة فانيليا صغيرة.

    الطريقة:


    أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، وبعد كده تدخليه الثلاجة حتى الاستعمال.

    حطي قطع الخوخ وعصير الليمون والماء في إناء كبير واستنّي عليهم لغاية ما يغلوا وبعد كده غطي الإناء ووطّي البوتجاز وسيبيهم لمدة ربع ساعة كمان علشان الخوخ يستوي بعد كده ضيفي السكر مع التقليب المستمر، سيبيه على النار لمدة ربع ساعة بعد كده اطفي البوتجاز، وسيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده صفّيه وحطيه في التلاجة لمدة 3 ساعات.

    هاتي كاسات الآيس كريم وحطي فيها الخوخ والكريم شانتيه وممكن إنك تزينيها ببعض من قطع الخوخ.. وبالهنا والشفا...

    آيس كريم التوت



    المقادير
    طريقة التحضير

    أ- 3 أكواب من عصير التوت .
    ب- كوب واحد من السكر .
    ج-نصف كوب ماء .
    مدة التحضير 10 دقائق .
    مدة الطهي 10 دقائق .
    الخطوات
    1- ضعي عصير التوت في وعاء وأضيفي إليه السكر و الماء وحركي حتى يذوب السكر .
    2- صفي الخليط جيداً وصبيه في وعاء وضعيه في الفريزر لبضع ساعات حتى يجمد ، قدميه بارداً .
    تكفي هذه الكمية لــ 6 أشخاص .




    آيس كريم البرتقال




    المقادير
    طريقة التحضير

    أ- كوب من السكر .
    ب- 3 أكواب عصير برتقال .
    ج- ملعقتان ماء ورد .
    مدة التحضير 10 دقائق .
    مدة الطهي 10 دقائق .
    الخطوات
    1- ضعي عصير البرتقال في وعاء ثم أضيفي إليه السكر وحركي حتى يذوب ومن ثم صفي الخليط بمصفاة ناعمة .
    2- أضيفي ماء الورد إلى الخليط وصبيه في وعاء وضعيه في الفريزر لبضع ساعات وقدميه في أطباق خاصة . يمكنك تزيين الآيس كريم بقطع بسكويت أو رش فستق حلبي مبروش .
    تكفي هذه الكمية لــ 5 أشخاص .





    آيس كريم الشمام





    المقادير
    طريقة التحضير

    أ- 1 كيلو من لب الشمام الناضج تماماً .
    ب- نصف كوب من الماء .
    ج-كوب ونصف سكر .
    مدة التحضير 10 دقائق .
    مدة الطهي 10 دقائق .
    الخطوات
    1- ضعي لب الشمام في وعاء وأضيفي إليه السكر واهرسيه جيداً .
    2- أضيفي الماء إلى الخليط وحركي حتى يذوب السكر ثم صفيه بمصفاة ناعمة .
    3- صبي الخليط في وعاء وضعيه في الفريزر حتى يجمد .
    4-قدمي الآيس كريم مزيناً بالصنوبر أو الفستق الحلبي المبروش .
    تكفي هذه الكمية لــ 6 أشخاص .
    ملاحظة الفريز ( الفراولة ) أو توت العليق الكامل هما الفاكهتان الأكثر شيوعاً لهذه الكاتو بسبب لونيهما الواضح ، لكن الدراق المسلوق أو المعلب ، أو المشمش ، أو فاكهة الكيوي هي مناسبة أيضاً .إختاري مربى بنكهة مناسبة . كبديل لمربى والفواكه ، يمكنك أن ترشي طبقات الكعكة بالشوكولا المبروشة ، مع الاحتفاظ بقليل منها لتزين سطح الكاتو .


    كده خلااااااااااااص

    بألف هنا

    Admin
    Admin
    Admin

    ذكر عدد الرسائل : 465
    العمر : 43
    تاريخ التسجيل : 03/01/2009

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف Admin في 6/25/2009, 3:40 pm

    ايه الجمال ده كله يابو صلاح
    طيب عاوزين ايس كريم
    مغروى اوى خلاص من غير ما تقول
    ندعوا جميع الاعضاء على الايس كريم عند اديب المنتدى
    واستاذنا الكبير
    امتى الغزومه
    هههههههههههههه


    _________________

    ????
    زائر

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/25/2009, 6:24 pm

    إيه الجمال ده

    سبقتنى والله

    يلا بقى العزومة عليك ياأستاذنا وأنت الكبير برده والجو حار جداااااااا

    يعنى ياريت العزومة تكون قريب


    ????
    زائر

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/25/2009, 11:26 pm

    Admin كتب:ايه الجمال ده كله يابو صلاح
    طيب عاوزين ايس كريم
    مغروى اوى خلاص من غير ما تقول
    ندعوا جميع الاعضاء على الايس كريم عند اديب المنتدى
    واستاذنا الكبير
    امتى الغزومه
    هههههههههههههه

    العزومه قريب جدا بس ادعو ربنا ينجح صلاح

    علشان الدنيا حر طروا على قلوبكم

    هههههههههههههههههههههه

    ????
    زائر

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/25/2009, 11:28 pm

    د/هبه كتب:
    إيه الجمال ده

    سبقتنى والله

    يلا بقى العزومة عليك ياأستاذنا وأنت الكبير برده والجو حار جداااااااا

    يعنى ياريت العزومة تكون قريب


    تشرفونا كلكم وبقول لكم مرحبا بمن أتانا

    سلمى
    مراقب عام
    مراقب عام

    انثى عدد الرسائل : 355
    العمر : 36
    العمل : لا يوجد
    المزاج : وعجلت اليك ربى لترضى
    تاريخ التسجيل : 10/06/2009

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف سلمى في 6/29/2009, 11:40 pm

    طبعا انا دايما معاكم فى المشاريع الجميله دى
    من مشروبات ساخنه عند الادمن
    ومرطبات وايس كريم عند الاديب
    ولا ايه يا أديبنا ؟؟؟؟؟
    تسلم ايدك موضوع مميز


    _________________

    ????
    زائر

    رد: آيس كرييييييييييييييييييييييييييييييم

    مُساهمة من طرف ???? في 6/30/2009, 12:18 am

    سلمى كتب:طبعا انا دايما معاكم فى المشاريع الجميله دى
    من مشروبات ساخنه عند الادمن
    ومرطبات وايس كريم عند الاديب
    ولا ايه يا أديبنا ؟؟؟؟؟
    تسلم ايدك موضوع مميز

    ايه ده؟

    هو انتم كلكم كده شكلكم داخل على طمع؟؟؟؟؟

    ههههههههههههههههههههههههههههه

    عموما تشرفووووووووووووووووونا